Petre Ispirescu 110-112, Bucuresti

0723 888 822

Tradiții de nuntă în jurul lumii

Tradiții de nuntă în jurul lumii

O nuntă românească este plină de tradiții, unele spectaculoase, altele extrem de vechi și pline de simboluri și interpretări. Dar nu doar românii urmează anumite tradiții la nuntă, ci acestea se poartă și în alte colțuri ale lumii.

Iată câteva dintre cele mai spectaculoase tradiții din alte țări și ce simbolistică au acestea.

  • Inelele de logodnă cu diamant au devenit populare în 1947, în urma campaniei “a diamond is forever”.
  • Luna de miere este o tradiție scandinavă care spune că timp de o lună, după nuntă mirii trebuie să bea câte o cupă de vin din miere în fiecare zi.
  • În China,  cuplul care urmează să se căsătorească cere sfatul unui astrolog care le spune care este cea mai potrivită zi pentru a se căsători, în funcție de zilele lor de naștere.
  • În Spania, norocul se revarsă și asupra prietenilor, nu doar a mirilor. Cravata mirelui este tăiată în bucăți mici și oferită prietenilor acestuia pentru a le aduce noroc acestora.
  • În Mexic, nunțile au o puternică tentă religioasă. Miresele se îmbracă în alb, însă ceea ce le va purta noroc este ceva extrem de colorat.  În ziua nunții, mireasa coase trei panglici colorate pe lenjeria pe care o va purta: roșu pentru pasiune, albastru pentru stabilitate financiară și galben pentru belșug.
  • În Germania, invitații sparg farfurii de porțelan, iar mirele și mireasa vor fi cei care vor trebui apoi să curățe cioburile. Se spune că astfel sunt alungate spiritele rele, iar curățenia făcută de mire și mireasă reprezintă forța acestora de a face față oricăror probleme atunci când sunt împreună.
  • În Australia fiecare membru al familiei poartă la el pietre colorate. La petrecerea de nuntă, aceștia lasă pietrele într-un bol ce le va reveni apoi mirilor.  Bolul cu pietre colorate simbolizează modul în care familia a colorat viața cuplului și are rolul de a le aminti acestora mereu că cei dragi le sunt alături.

Category

Share this with friends

Lasă un răspuns