Petre Ispirescu 110-112, Bucuresti

0723 888 822

Codurile vestimentare pentru petreceri

Codurile vestimentare pentru petreceri

În plin sezon al petrecerilor de nuntă, botez sau obişnuitele petreceri de sfârşit de an te ajutăm să descifrezi codurile vestimentare care se impun la fiecare eveniment special. Dacă în unele cazuri, codul vestimentar este indicat în invitaţie, în alte situaţii acesta nu este menţionat, însă va trebui să îl intuieşti astfel încât să te asiguri că faci alegerea corectă din punct de vedere vestimentar atunci când mergi la petrecere.

White Tie

Acesta este cel mai formal cod vestimentar, destul de rar întâlnit chiar şi la cele mai sofisticate petreceri. Pentru a-ţi face o idee, gândeşte-te la apariţiile de pe covorul roşu de la Oscaruri sau o cină la palat. Doamnele se îmbracă în rochie lungă, iar bărbaţii în frac negru, vestă, cămaşă şi papion albe.

Black Tie

Există evenimente la care eleganța este accentuată prin acest cod vestimentar impus invitaţilor. Atunci când pe invitaţie se specifică dress code – Black Tie, atunci femeile vor purta rochii lungi, destul de formale, fără elemente extravagante, iar bărbaţii, costum şi papion negru.

Semiformal

Pentru o petrecere de zi sau de seară un cod vestimentar semiformal poate fi o variantă potrivită. Pentru doamne acesta presupune rochie scurtă sau rochie de cocktail, rochia neagră simplă sau o fustă lungă şi un top. Domnii, în schimb, pot purta un costum business, de culoare închisă şi cravată.

Festiv

Acest cod vestimentar se impune de obicei în preajma sărbătorilor, aşadar n-ar fi rău să reţii, pentru că te va ajuta să îţi alegi mai uşor ţinuta pentru petrecerea de Crăciun sau pentru întâlnirea de sfârşit de an cu colegii de la birou. Pentru doamne, codul vestimentar festiv presupune rochie de cocktail, pantaloni sau fustă lungă şi top, toate în culori specifice sezonului (roşu, alb, auriu, verde) sau pot alege little black dress accesorizată cu elemente în culori metalice sau multe paiete. Domnii pot adopta o vestimentaţie ceva mai relaxată, pot alege un pulover cu nasturi, cămaşă şi cravată cu design de sezon.

Smart Casual

Şi acesta este un cod vestimentar destul de frecvent întâlnit care mizează pe relaxare şi eleganță în egală măsură. Femeile pot purta orice, atâta timp cât aduc o notă de glam prin bijuterii sau, de ce nu, cu ajutorul unui blazer elegant. Pot purta tocuri sau balerini, deopotrivă. Bărbaţii pot miza pe jeanşi, pantaloni de costum, materiale cât mai puţin pretenţioase, tricouri sau cămăşi cu mâneci suflecate.

Cocktail

Ţinuta de cocktail este simplă, dar sofisticată, fiind un alt tip de dress code des întâlnit. Doamnele pot purta rochii scurte, deasupra genunchiului, sau o salopetă. Pentru bărbaţi, ţinuta de cocktail presupune un costum lejer, iar cravată este opţională.

Category

Share this with friends

Lasă un răspuns